Sommaren tar slut.

18.07.2018 kl. 00:00

 

Hej. Det var länge sedan. 

Sommaren håller på att ta slut. Mitt sommarlov slutar om fyra veckor. Vart har alla veckor farit? Vad har hag gjort? Vad hände med allt jag hade planerat? Vad hände med alla personer jag skulle träffa? Vad hände med den drömsommar jag tänkt mig? Jaa du.. Ingen vet. Känns som att varenda sommar blir såhär. Kan tycka att sommarlovet är lite överskattat. Och då menar jag inte värmen och solnedgångarna och ledigheten, utan allt man planerat. Allt man har tänkt hinna med och allt kul man ska göra. Alla sena kvällar med vänner och alla tidiga fräscha morgonmål. Inget av det blir ju av. Och det är ju okej. Det är absolut okej. Men varför blir jag då stressad av det varenda år? Hur är det möjligt? Varenda sommar intalar jag mig själv att jag ska ha låga krav på mig själv, bara ta det lugnt och inte planera in så mycket. Men ändå, i slutat av varje sommar, finns det ändå mer eller mindre en nypa besvikelse i mig. Alla andra har gjort så mycket och haft så kul. Varför är det bara jag som sitter hemma och latar mig. Mycket blev inte av i sommar, varför det? Och antagligen gjorde ingen annan något mer än mig egentligen. Alla vill ju bara få ens eget liv att se fantastiskt ut. Men ändå känner man såhär. Nu känns fyra veckor som en otroligt kort tid. Så mycket jag ska hinna med och planera in ännu i sommar. Och så måste jag städa, och ordna, och fixa. Men nej. Hela tiden måste jag intala mig själv att ta det lugnt, och att jag inte måste göra någonting. Jag ska i första hand nu ta hand om mig själv och min hälsa. Punkt.

Så varför blir jag så stressad då? Varenda sommar. Ja.. Prestation. Krav. Bra väder. Sociala medier. Där var det då.

Men det jag är tacksam över är att det har äntligen varit en varm sommar. Jag har bott på stugan vid sjön nu ett tag, och har också hunnit till Åland. Sommarjobbat lite grann. Det är ungefär det jag har hunnit med. Inte mycket mer. Men det är okej. Jag har verkligen behövt denna ledighet nu efter året som gått. Men skulle gärna ha två månader till av semestern, så jag skulle hinna vila ut innan skolan och vardagen börjar igen.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver: