Tankar och Sommarlov

04.06.2018 kl. 21:52

 

Jag har äntligen sommarlov. Så som jag har väntat. Så som jag har kämpat. Kämpat för att hinna med allt, alltid vara glad och positiv, alltid vara där för alla. Jag har ju glömt bort mig själv.

 

Sommarlov. Just nu bor jag på villan. En stuga högst upp på ett berg vid vattnet. Ni skulle bara veta vilken utsikt jag har. Så nu bor jag här själv, och sommararbetar hos min moster som bor några hundra meter bort. Så jag jobbar på dagarna, och på eftermiddagar och kvällar försöker jag göra så lite som möjligt. Jag kanske går ut på en promenad, ställer mig på bryggändan och fiskar, är kreativ eller läser böcker. Och däremellan sover jag, sitter bara och stirrar på vattenytan eller skapar musik. Detta behöver jag verkligen. Detta har jag kämpat för. Ledigheten.

 

Jag gör ju mat också! Jaa, eftersom jag bor här själv lagar jag ju egen mat (förstås). Alltså kan vi bara ta en sekund och tänka på hur roligt det är att få laga mat själv. Eller är det bara jag som tycker det? Att få planera vad man ska äta under dagen, fara till den lilla butiken i byn och köpa ingredienser, och sedan (med musik i bakgrunden) börja blanda ihop allt. Idag blev det enkel mat. Pasta men en tomatsås av tonfisk, vita bönor och broccoli. Men ändå så otroligt gott. Villa Mat helt enkelt.


Men det är så skönt att vara här nu. Det är ju inte så varmt. Det blåser 15 meter i sekunden nordlig vind och 11 grader. Men jag njuter ändå. Då jag går på min kvällspromenad ser jag hur himlen blir dramatsik, och det kommer mer moln. Gråa moln. Det blir säkert lågtryck, tänker jag. Då jag kommer tillbaka till stugan, tar jag och dricker en kopp te, medan jag stirrar ut mot sjön, och öarna på andra sidan vattnet. Då kommer en vindby, och det knakar i knutarna. Plåttaket låter, och det viner något otroligt runt huset. Jag känner hur hela stugan skakar lite, nästan lyfter. Man blir lite rädd varenda gång att man ska flyga iväg. Hela stugan och allt. Men stugan står starkt och stolt kvar. Varenda gång. 

Kommentarer (1)
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Gläds med dej! Härligt att du njuter av tillvaron❤
Anna08.06.18 kl. 19:30