Mandis & Klekis

27.05.2018 kl. 00:26

 

De tre senaste kvällarna. Låt mig berätta om dem. Den första kvällen var både jag ock min äldre syster på ett ganska halvdant humör. Ingenting blev riktigt som vi ville. Men vi begav oss ut. Ut på photoshoot (med en otroligt bra kamera) vid en av hängbroarna i närheten av stället där vi bor. Kvällen blev bra. Vi lyssnade på Stina Wollter i bilen. Vi fotade. Njöt av kvällen. Spelade lite fotboll vid en gammal lågstadieskola. Det var en fin kväll.

Andra kvällen. Det var Fredagkväll. Alla andra vi kände var ute och gjorde något vettigt med sina liv kändes det som. Både jag och min syster var på dåligt humör och i tre timmar hade vi bara legat i soffan och tyckt synd om oss själva. Men, tillsist steg vi upp, satte oss i bilen, körde iväg, och lyssnade på musik. Allt från Tomas Ledin och Magnus uggla, tills Nightwish tog över. Vi körde till en strand. Vadade över till en ö. Och fotograferade naturen och knölsvanarna vid stranden. Solen sken, och det var otroligt varmt. Efter två timmar på ön, gick vi tillbaka till stranden och bilen. Och körde hem. Med Nightwish i högtalaren. Också en helt fantastisk kväll. 

Tredje kvällen. Jag hade varit ganska trött hela dagen. Inte åstadkommit så mycket. Men på kvällen satt jag och min syster och funderade på vad vi skulle göra. Hade beslutsångest. Skulle vi fara på roadtrip, eller vara kreativa? Eller något annat kanske? Vi hade ingen aning. Men det slutade med att en av min syters kompisar kom över. Det blev en bra kväll. Vi satt vid ett bord, och diskuterade intressanta ämnen, funderade, och kom kanske fram till en slutsats. Eller så gjorde vi inte det. Hur som helst. Jag har aldrig skrattat så mycket i mitt liv. Och jag är seriös. Jag skrattade så mycket att jag grät. Inte bara så att det kom lite tårar ur ögonvrån. Utan jag grät. Mitt ansikte var helt ihopskrynklat och rött. Jag kunde knappt andas. Och jag fick inte ett ljud ur mig. Som sagt. Har aldrig skrattat så mycket tror jag. Så, det blev en bra kväll.

Och. Slutsatsen. Jag vet inte när jag senast har haft tre bra kvällar i rad. Det var ett tag sedan. Har haft det väldigt tufft ett tag nu. Och det har jag fortfarande. Men dessa kvällar. Jag kommer att minnas dem. Länge. Är så tacksam. Har nu börjat se igen. Mina ögon börjar öppnas. Jag är piggare. Jag är lite gladare. Livet kommer som det kommer. Och just nu är det lite bättre. Ta vara på de bättre kvällarna. Kanske att de är det enda som räknas. 

Vill tacka min syster för allt hon gör för mig, och allt kul vi hittar på tillsammans. Hon är nog den som jag alltid kan vända mig till och som jag alltid kan vara mig själv med. Vi trivs så bra med varandra, och vi kan göra vad som helst. Vet inte hur jag skulle klara mig utan henne. I sommar ska vi hitta på så mycket roligt <3

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver: