Trötta Tankar

01.05.2018 kl. 18:33

 

Känslan av att misslyckas. Känslan av att inte vara tillräcklig. Känslan av att ständigt vara trött. Känslan av att känna sig liten. Känslan av att betyda lite. Känslan av att vakna på morgonen, och veta, att den här dagen kommer att bli skit. Känslan av att somna på kvällen, och tänka på allt man gjort fel under dagen. Känslan av att vilja vara ledig. Känslan av att man inte är nöjd. Känslan av att man inte är glad. Och det dåliga samvetet hinner ikapp. 

Jag vet att det bara är tankar. De stämmer inte. Det är bara tankar. Inte sanningar. Jag vet att jag lyckas ibland. Jag vet att jag är någonting. Jag vet att jag är tillräcklig. Jag vet att jag betyder någonting. Jag vet att det finns glada stunder under dagen. Jag vet att dagarna går, och de är helt okej, nästan bra ibland, nästan väldigt bra ibland. Jag vet att jag blir ledig snart. Jag vet också att mitt samvete är omöjligt och att jag inte ska lyssna på det. (Jag får dåligt samvete över allt jag gör, massa småsaker som ingen annan ens lägger en tanke på.) Och det vet jag. Och jag vet att det blir bättre. Det blir bättre. Men ibland är det bara så svårt att minnas det. Att tro det. Att veta det. Det är svårt ibland. Men det är bara tankar. Inte sanningar. Jag vet det. Jag lovar. Jag vet. Det tar bara tid. Låt det ta sin tid. Men snart. Snart blir jag ledig. Då. Då ska jag njuta. Det lovar jag.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 9 med bokstäver: