En tur till den Stora Staden

09.04.2018 kl. 08:00

 

Jag var till Åbo i helgen. Dels för att slippa den lilla staden jag bor i, där alla vet allt om mig. Och dels för att hälsa på en favoritsläkting. Det var helt fantastiskt. Jag är så trött på småstadslivet. Åtminstone för tillfället. Så det var verkligen skönt att komma bort lite. Det som är min favoritsak med storstäder är folket, människorna. På kvällen satt jag i fönstret i hotellrummet och bara tittade ut över Åbo torg. Över gatan gick så många olika människor. Olika bakgrunder, olika utseendsen och olika smaker. Jag såg tre pojkar som åkte på skateboards. Jag såg några flickor som stannade och pratade med dem. Jag såg en gammal tant med rulator, och en man med käpp. Två sjuåringar som gick över vägen och höll händer. Ett par som stod på trottoaren och kysstes. Några som nästan sprang på vägarna pågrund av stress. Några som gick långsamt och betraktade de vackra byggnaderna. Och alla passerade gatan rutinerat. Åååh, denna vackra mångfald! Olika bakgrunder, olika utseenden och olika smaker. Jag skulle kunna sitta där förevigt, i hotellfönstret, och bara titta på alla som passerar. 

Ja, att fara till Åbo i helgen var en av de bästa beslut jag gjort på flera veckor. Nu är jag tillbaka i den lilla staden. Och helst av allt vill jag bara tillbaka till Åbo, eller någon annanstans, bort. Men hoppas på att få åka dit snart igen. 

 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 7 med bokstäver: