Idag är en bra dag. ( + Podcast tips)

 

Hej allihopa. Idag är en bra dag. Det är Lördag. Det är helg. Och jag tar lite tid för mig själv. Jag har huset för mig själv i ett dygn. Igårkväll klockan 17 fick jag huset ledigt, och ikväll vid 22 tiden kommer mina föräldrar hit igen. Så drygt 24 timmar får jag vara själv. Då jag vaknade idag låg jag länge och slumrade, innan jag steg upp och gjorde frukost. Och jag gjorde det lyxigt. Jag gjorde det inte för att ladda upp den lyxigaste frukosten på Instagram. Jag gjorde det inte för att visa åt alla hur fint jag äter varje dag. Nej. Ja gjorde det för att belöna mig själv lite. För att jag hade tid. För att jag hade ork. För att jag är värd det. Det var väldigt gott. Vanligvis blir det bara en smörgås med lite smör på, och ett äpple i farten. Men ibland ska man ta sig tid. Och belöna sig själv. 

 

Sen gick jag ut på långpromenad. I snö och regnväder. Andades lite. Tänkte lite. Och bara tog den tid jag behövde för mig själv. Denna helg har jag ingenting jag måste göra. Jag har ingenting jag känner mig pressad till att göra. Jag bara går omkring och, är. Jag bara är. Och det är ganska skönt måste jag säga. Men iallafall, på min långpromenad lyssnade jag på diverse Podcasts. Så nu tänkte jag tipsa er om några.

 

1. The Happy Times - Joey Kidney

Joey Kidney är en Kanadensare i 20 års åldern, som pratar om livet. Han pratar om Psykisk ohälsa, han pratar om relationer, han pratar om gott och ont. Han inspirerar människor väldigt mycket med det han gör. Denna podcast var en orsak till att jag kom upp på fötterna för ett år sedan, då jag inte mådde speciellt bra. Verkligen tankeväckande och inspirerande människa. Han jobbar även med media av olika slag och med Youtube, där han lägger upp mycket bra material.

 

2. Ted och Kaj

En podcast när man behöver skratta. Ted Forsström och Kaj Korkea-Aho, finlandssvenskar. De pratar om allt möjligt, det går inte riktigt att sätta fingret på. Det som gör denna podcast så fantastisk är hur deras personligheter ibland krockar, och hur just det blir så vridet och roligt.

 

3. Konsten att vara - Clara Henry och Gustaf Jernberg

Två svenska mediamänniskor som pratar om livet. Om gott och ont de också. De pratar om hur man är som människa och hur man hanterar olika saker, de pratar om svåra och svaga ögonblick i deras vardag, och om vardagen i allmänhet. Väldigt härliga människor. Man får ofta både skratta och tänka då man lyssnar på dem. 

 

Det var allt för idag det då. Det är en bra dag. Fast det regnar. Och fast jag är trött. Tjoo!

 

16.03.2019 kl. 15:05

Tre låtar jag lyssnar på Repeat just nu.

 

1. Hold You - Hanna Fern, Liamoo

Så mycket känsla. Så äkta. Alla som varit förälskade nångång kan relatera till den. Enligt mig är den inte som de andra sliskiga romantiska låtarna. Den här är annorlunda. Den är äkta. Det finns ett äkta budskap bakom. Och jag tycker så mycket om den.

 

2. Amanda - Boston

Ironiskt att låten heter Amanda. Men iallafall. Låten har ett sånt flyt, och melodin bara rullar på. Fin text också. Boston är ett band jag lyssnat på i drygt ett år nu. Och de har bättre och sämre låtar. Men de som är bra, är verkligen bra! Om ni vill ha ett till tips från Boston rekommenderar jag "Didn't mean to fall in love". 

 

3. Every teardrop is a waterfall - Coldplay

Denna låt. Om jag behöver bli på bättre humör och få energi, då är detta låten jag går till. Jätteskön och väldigt enkel, men ändå har den något extra som jag fastnar för. Coldplay är ett band jag lyssnar på regelbundet. I stort sett varenda dag. Fler låtar av Coldplay är "Something just like this", "Paradise", och "Fun".

 

Det var allt för idag. Musik hörni. Musik. <3

11.03.2019 kl. 12:00

Freddie

 

Ta 4 minuter av ditt liv, din vecka, din dag. Och lyssna på Freddie Mercury. Lyssna. Noga. Och tänk. Jag (som musiknörd och Queennörd) blir rörd. Enkelt. Simpelt. Rörd. Så mycket att jag blir tårögd. Lyssna ni också. Känn hur det känns. Vilken talang han var och är ändå. 

Det var allt jag hade att säga idag. Tjoo!

 

 

28.02.2019 kl. 00:59

Hallå! 

Amanda här. Ungdom i sina bästa eller sämsta år. 

Går i skola, än så länge.

Bor i en liten småstad mitt ute i ingenstans.

Kreativitet, musik, fotografering och natur är det jag lever för.

Långpromenader är något av det bästa jag vet och att gå på café är inte heller så dåligt.