Det blir vår.

 

Bananplättar med grädde och blåbär. På terassen. På södersidan av huset. I solen. Det blåser inte. Det är inte så kallt. Fåglarna bara kvittrar. Koltrastens röst hörs bäst. Solen skiner. Himlen är sådär klarblå, som den är på vårarna. Det är vår för mig. Jag önskar alla en bra fortsatt vecka! Jag hoppas att ni tar er tid och ser er omkring. Känn värmen från solen, nån sekund bara. Det är ganska skönt. 

Tjooo!

15.04.2019 kl. 20:00

Idag är en bra dag. ( + Podcast tips)

 

Hej allihopa. Idag är en bra dag. Det är Lördag. Det är helg. Och jag tar lite tid för mig själv. Jag har huset för mig själv i ett dygn. Igårkväll klockan 17 fick jag huset ledigt, och ikväll vid 22 tiden kommer mina föräldrar hit igen. Så drygt 24 timmar får jag vara själv. Då jag vaknade idag låg jag länge och slumrade, innan jag steg upp och gjorde frukost. Och jag gjorde det lyxigt. Jag gjorde det inte för att ladda upp den lyxigaste frukosten på Instagram. Jag gjorde det inte för att visa åt alla hur fint jag äter varje dag. Nej. Ja gjorde det för att belöna mig själv lite. För att jag hade tid. För att jag hade ork. För att jag är värd det. Det var väldigt gott. Vanligvis blir det bara en smörgås med lite smör på, och ett äpple i farten. Men ibland ska man ta sig tid. Och belöna sig själv. 

 

Sen gick jag ut på långpromenad. I snö och regnväder. Andades lite. Tänkte lite. Och bara tog den tid jag behövde för mig själv. Denna helg har jag ingenting jag måste göra. Jag har ingenting jag känner mig pressad till att göra. Jag bara går omkring och, är. Jag bara är. Och det är ganska skönt måste jag säga. Men iallafall, på min långpromenad lyssnade jag på diverse Podcasts. Så nu tänkte jag tipsa er om några.

 

1. The Happy Times - Joey Kidney

Joey Kidney är en Kanadensare i 20 års åldern, som pratar om livet. Han pratar om Psykisk ohälsa, han pratar om relationer, han pratar om gott och ont. Han inspirerar människor väldigt mycket med det han gör. Denna podcast var en orsak till att jag kom upp på fötterna för ett år sedan, då jag inte mådde speciellt bra. Verkligen tankeväckande och inspirerande människa. Han jobbar även med media av olika slag och med Youtube, där han lägger upp mycket bra material.

 

2. Ted och Kaj

En podcast när man behöver skratta. Ted Forsström och Kaj Korkea-Aho, finlandssvenskar. De pratar om allt möjligt, det går inte riktigt att sätta fingret på. Det som gör denna podcast så fantastisk är hur deras personligheter ibland krockar, och hur just det blir så vridet och roligt.

 

3. Konsten att vara - Clara Henry och Gustaf Jernberg

Två svenska mediamänniskor som pratar om livet. Om gott och ont de också. De pratar om hur man är som människa och hur man hanterar olika saker, de pratar om svåra och svaga ögonblick i deras vardag, och om vardagen i allmänhet. Väldigt härliga människor. Man får ofta både skratta och tänka då man lyssnar på dem. 

 

Det var allt för idag det då. Det är en bra dag. Fast det regnar. Och fast jag är trött. Tjoo!

 

16.03.2019 kl. 15:05

Tankar och Sommarlov

 

Jag har äntligen sommarlov. Så som jag har väntat. Så som jag har kämpat. Kämpat för att hinna med allt, alltid vara glad och positiv, alltid vara där för alla. Jag har ju glömt bort mig själv.

 

Sommarlov. Just nu bor jag på villan. En stuga högst upp på ett berg vid vattnet. Ni skulle bara veta vilken utsikt jag har. Så nu bor jag här själv, och sommararbetar hos min moster som bor några hundra meter bort. Så jag jobbar på dagarna, och på eftermiddagar och kvällar försöker jag göra så lite som möjligt. Jag kanske går ut på en promenad, ställer mig på bryggändan och fiskar, är kreativ eller läser böcker. Och däremellan sover jag, sitter bara och stirrar på vattenytan eller skapar musik. Detta behöver jag verkligen. Detta har jag kämpat för. Ledigheten.

 

Jag gör ju mat också! Jaa, eftersom jag bor här själv lagar jag ju egen mat (förstås). Alltså kan vi bara ta en sekund och tänka på hur roligt det är att få laga mat själv. Eller är det bara jag som tycker det? Att få planera vad man ska äta under dagen, fara till den lilla butiken i byn och köpa ingredienser, och sedan (med musik i bakgrunden) börja blanda ihop allt. Idag blev det enkel mat. Pasta men en tomatsås av tonfisk, vita bönor och broccoli. Men ändå så otroligt gott. Villa Mat helt enkelt.


Men det är så skönt att vara här nu. Det är ju inte så varmt. Det blåser 15 meter i sekunden nordlig vind och 11 grader. Men jag njuter ändå. Då jag går på min kvällspromenad ser jag hur himlen blir dramatsik, och det kommer mer moln. Gråa moln. Det blir säkert lågtryck, tänker jag. Då jag kommer tillbaka till stugan, tar jag och dricker en kopp te, medan jag stirrar ut mot sjön, och öarna på andra sidan vattnet. Då kommer en vindby, och det knakar i knutarna. Plåttaket låter, och det viner något otroligt runt huset. Jag känner hur hela stugan skakar lite, nästan lyfter. Man blir lite rädd varenda gång att man ska flyga iväg. Hela stugan och allt. Men stugan står starkt och stolt kvar. Varenda gång. 

04.06.2018 kl. 21:52

Hallå! 

Amanda här. Ungdom i sina bästa eller sämsta år. 

Går i skola, än så länge.

Bor i en liten småstad mitt ute i ingenstans.

Kreativitet, musik, fotografering och natur är det jag lever för.

Långpromenader är något av det bästa jag vet och att gå på café är inte heller så dåligt.